Dziedzictwo kulinarne

Edukacja

<< powrót

 

Edukacja kulinarna i upcykling spożywczy

  Anna Rumińska: Edukacja kulinarna i upcykling spożywczy   Oba tytułowe działania mieszczą się w edukacji spożywczej, przy czym edukacja kulinarna ogranicza się do nauki gotowania, a upcykling spożywczy do nauki kreatywnego wykorzystania opakowań po jedzeniu. Pierwsze działanie zakłada niesatysfakcjonujące umiejętności kulinarne, które klasyfikuje zainteresow... [ więcej ]

Żywienie zbiorowe w dolnośląskich placówkach oświaty

  Anna Rumińska: Żywienie zbiorowe w dolnośląskich placówkach oświaty   Trudny temat. Szczególnie w końcu czerwca 2016 roku, gdy zakończyły się już konsultacje społeczne w sprawie zmiany Projektu rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, ... [ więcej ]